Fragolino, bun în bucătărie, bun și la petrecere


Ați auzit des vorbindu-se despre cât sunt de bune băuturile delicioase din Italia, mai cu seamă Fragolino? Astăzi ne-am propus să vă spunem mai multe despre acest produs care pur și simplu te topește încă de la prima înghițitură. Întâi de toate, merită să precizăm că acest vin este parte din soiul „Uva fragola”, un strugure roșu cu un gust incredibil de căpșuni sălbatice.

Acești struguri sunt unul dintre soiurile aduse în Europa din Statele Unite. Mai mult decât atât, fructul care se află la originea vinului Fragolino, a părăsit văile alpine ale Franței, pentru a se dezvolta și crește mai frumos în Veneto, apoi în tot nordul Italiei. Din 1987, vânzarea acestui vin a fost interzisă de Uniunea Europeană pentru a proteja strugurii europeni.

Fragolino este acum produs din struguri și aromă naturală de căpșuni, din cauza interzicerii vinificării soiului „uva fragola”. În Italia, unii viticultori mai au niște viță de vie interzisă pe care o vor vinde în continuare prin metoda tradițională și ancestrală, din „uva fragola” discret. Fermentarea acestuia se realizează din struguri roșii din Piemont, iar rezultatul este un vin aproape fără alcool, deși acesta are un nivel de 7%.

Vinul se servește rece ca aperitiv sau ca băutură cu niște biscuiți. De asemenea, vă va însoți deserturile delicioase pe care le puteți comanda de pe site-ul magazinului italian Market Saponella. Băutură aceasta este surprinzătoare, ușor alcoolică, ce are la bază struguri cu o aromă intensă de căpșuni sălbatice. Ca textură este ușoară, proaspătă și extrem de delicioasă, încât vei dori să guști din ce în ce mai mult. Nu are nimic de-a face cu grand cru sau cu o șampanie grozavă, dar este foarte bun la gust și aromat. Se servește rece: de la 10 până la 12°C

Băutura face posibilă prepararea de deserturi delicioase și le va oferi arome frumoase de căpșuni sălbatice și o anumită finețe, pentru că aroma va deveni delicată. Astfel, puteți folosi Fragolino pentru a însiropa anumite prăjituri pe care vreți să le preparați acasă sau să-l beți alături de o felie de fericire dulce. Pentru toate acele rețete de prăjituri care necesită însiropare, produsul este absolut ideal, așa că vă recomandăm să vi-l comandați, mai ales că unii îl pot folosi și pentru cocktail-urile pe care le prepară în casă.

Acesta este o mare bucurie pentru multe femei care nu sunt încântate de alcool și care doresc să găsească o alternativă pe care să o folosească atunci când vor să bea ceva special la cină, Desigur, nu mai vorbim despre faptul că e posibil să își dorească să aibă în rezervă câteva sticle pe care să le ofere prietenilor la diverse ocazii speciale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *