În ce scopuri pot folosi mansarda unei case


Casele cu mansardă sunt prezente în multe curți și reprezintă o construcție pentru care optează foarte multe persoane. Sunt o alegere în cazul celor care vor un spațiu suplimentar pe care să îl folosească în diverse scopuri. Dacă și tu ai o astfel de casă sau vrei sa functionalizezi podul existent si sa il folosesti într-un mod cât mai eficient, iată câteva idei:

  • Cameră suplimentară – acesta este un scop foarte frecvent. În multe dintre aceste tipuri de locuințe mansarda este o cameră suplimentară cel mai frecvent utilizată pentru copii, deoarece acestora le plac mult astfel de spații începând cu vârsta adolescenței. Poți totodată să folosești camera de la mansardă și pentru oaspeți.
  • Birou – dacă lucrezi de acasă și ai nevoie de un spațiu intim în care să nu fii deranjat de zgomotele produse de ceilalți membri ai familiei, dacă vrei un loc liniștit în care să te poți concentra, mansarda este o bună soluție. Dacă mai ai și o baie lângă camera în care vei sta, este și mai bine, deoarece nu va fi necesar să cobori la parter sau etajul inferior pentru astfel de necesități.
  • Zonă de joacă – dacă ai copii și vrei ca aceștia să aibă un spațiu generos pentru joacă, mansarda ar putea fi potrivită. Va fi suficient loc pentru toate jucăriile și nu va fi necesar să te grăbești să strângi totul când ai musafiri și vrei să ai ordine în casă. Mansarda este un spațiu la care pot avea acces doar membrii familiei.
  • Spațiu pentru relaxare/hobby/sport – acest loc poate fi folosit cu succes și ca zonă în care să îți dedici timp pentru ceea ce îți place. Poate fi un loc potrivit în care să te relaxezi citind sau privind un film, un spațiu în care ai accesorii pentru a face sport sau a desfășura tot felul de hobby-uri (cusut, confecționare de lucruri handmade, practicarea cântatului la un instrument, proiecte DIY, sală de dans etc.).
  • Sediul unei mici afaceri – aceasta ar putea fi o bună variantă dacă micul tău business nu presupune interacțiune directă cu clienți, ci este vorba de diverse servicii pe care le oferi (creare de conținut, consultanță în diverse domenii etc.) sau de realizarea manuală a unor obiecte pe care mai apoi să le comercializezi.

Indiferent de scopul pentru care alegi să folosești mansarda, pentru a fi un loc sigur și confortabil întreaga locuință trebuie construită într-un mod responsabil. Pentru asta, ajutorul ar putea veni de la un arhitect, iar dacă ești în căutarea unui adevărat profesionist de top îți recomandam pe Ana Enica, arhitect în cadrul biroului De Stijl. Ea îți va explica pas cu pas ce ai de făcut și cum poți face pentru a-ți îndeplini toate dorințele legate de viitoarea ta casă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *